Gyász, gyász, gyász és fájdalom

Facebookon búcsúznak Horn Gyulától egykori politikustársai.

Főleg persze a szocialisták, Mesterházy Attila frakcióvezető például arról írt, hogy:

Mély fájdalommal értesültem Horn Gyula haláláról. A Magyar Szocialista Párt minden tagja és támogatója nevében ezúton is őszinte együttérzésemet fejezem ki halála miatt.
A modern magyar baloldal legmeghatározóbb elnökét, Magyarország egyik legsikeresebb miniszterelnökét, Európa pedig a rendszerváltás egyik legnagyobb hatású alakítóját veszítette el.

Szanyi Tibort is megviselték a hírek:

... és ismét gyász, és gyász, és gyász, és fájdalom! Az élő legenda immár "csak" örök legenda lett. Béke poraira, ám éljen a lelke!

Búcsúzik Török Zsolt is:

Egy államférfi távozott, akinek "a nem annyira rangos, mint inkább gangos Angyalföld volt a hazája".

És persze Gyurcsány Ferenc is:

Elment.
Ő volt a legellentmondásosabb és a legtehetségesebb. Határokat szakított. Saját sorsában és országa dolgában egyaránt.
Nagy ember ment el. Olyan, aki őszinte hittel állt a barikád mindkét oldalán. Értünk küzdött. Itt is, ott is. Persze sokáig vele együtt mi is sokáig hittük, hogy a szegények igazsága minden más igazságnál erősebb. Közösen tévedtünk. És változtunk.
Sokra tartottam. Nagyon sokra.
Béke veled.

Elköszönt Horn Gyulától Bajnai Gordon, egykori miniszterelnök is:

Horn Gyula halálával Magyarország ma egy jó emberrel lett kevesebb. Együttérzek azokkal, akik az MSZP tagjaként vagy támogatójaként gyászolják egykori elnöküket. Családjának és közeli barátainak sok erőt kívánok a veszteség elviseléséhez!

Egy egyszerű Nyugodjék békében - nel búcsúzott Scheiring Gábor, a PM képviselője.

Egyszerű közleménnyel állt elő a Fidesz:

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja részvétét fejezi ki Horn Gyula családjának, valamint az MSZP vezetőinek és tagjainak, hiszen Horn Gyula nem csak Magyarország miniszterelnöke, hanem a szocialista párt meghatározó személyisége is volt.

És a kormány is:

A kormány megrendüléssel értesült arról, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Horn Gyula, Magyarország egykori miniszterelnöke.

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.