A 10 legátpolitizáltabb lista

POLITIKA
2013 június 20., 08:19

A mostani ciklusban ezek a listák tartották lázban a közéletet:

  1. Ügynöklista
    Ez az, ami a rendszerváltás után újra és újra előkerül a parlamentben, de végül soha nem történik semmi. Tavaly és idén a kormány Schiffer András az ügynökakták nyilvánosságra hozásáról szóló javaslatait szavazta le, de megígérte, hogy feláll a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, ami majd vizsgálja az ügyet. Ez nem állt fel, és nem vizsgálta az ügyet.
  2. Zsidólista
    A jobbikos Gyöngyösi Márton azt mondta a parlamentben, hogy fel kéne mérni, hány zsidó származású ember van a kormányban és az Országgyűlésben, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A feljelentést ellene elutasították.
  3. Kommunista nyugdíjasok listája
    A kormány egy lista alapján akarja megvonni az állampárti ügynökök és örököseik nyugdíjpótlékát, de nem tudni, milyen lista alapján, és ahhoz hogy jutott hozzá.
  4. A frakciók fizetési listája
    Kikértük, megkaptuk, feldolgoztuk, és kiderült, hogy több médiaszereplő is kapott pénzt a frakcióktól, illetve tanácsadók maguktól kértek tanácsot.
  5. Kórházi várólista
    Bár a kórházi várólisták felkerültek a netre, és rövidültek, még mindig van, akinek akár hat évet is kell várnia egy műtétre.
  6. Egyházak listája
    Kibővítették a történelmi egyházak körét, majd máshogyan, de megint, miután az Alkotmánybíróság elkaszálta.
  7. HÖK-lista
    Az ELTE HÖK 2007 óta minden évben készített egy listát, amin az új hallgatók adatai mellett egy-egy rövid jellemzés is szerepelt. Például: „jó segg”, „óriási ribanc”, "kis liberó buzigyerek", "rendes, katholikus lányka", "elempés libernyák" „szerintem cigó", „basznivaló egyiptológus", „leplezetlenül buzeráns" vagy "belpesti zsidó picsa".
  8. A kommunizmus áldozatainak listája
    Magyarország és Németország közös listája a kommunizmus áldozatairól Áder János szerint 2017-re készülhet el.
  9. Kubatov-lista
    2010-ben kerültek elő hangfelvételek, amiken Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója beszél a párt választói adatbázisáról és az aktivistáik által a 2009-es pécsi időközi polgármesterválasztáson történt kampánycsendsértésekről.
  10. Hungarikumok listája
    I
    dén végre megtudtuk, mi számít hungarikumnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.