Bandatagok falják fel a Zápor-tó vadkacsáit

ÁLLAT
2013 június 20., 06:22

Néhány hete kezdtek el vadászni rájuk. Három kacsacsalád él itt. Összesen majdnem harmincan vannak, tavasszal szaporodtak el a víz körül. A banda tagjai a kicsiket viszik magukkal, miután kitekerték a nyakukat

- vázolja fel a helyzetet a tarjáni Szabó Józsefné. Nagyon megviselte, amikor látta, hogy egy banda összeterelte az egyik kacsacsaládot, és magával vitt hat szárnyast. Néhány környékbeli asszonnyal próbálták megakadályozni, de nem sikerült. Azt mondta, idősek és lassúak ehhez, a rendőrség pedig nem jön ki ilyen esetekben.

– A bandából egy fiatal fiú annyit mondott, amikor kiabáltunk utánuk, hogy azért vannak itt a vadkacsák, hogy megegyék őket – mesélte el a történetet az asszony. A környékbeliek pedig megerősítették a szavait. Egyébként is azt mondja magáról, "nem egy bolond, madaras néni". Egyszerűen csak szereti az állatokat.

(Délmagyar.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.