Francois Hollande kacsatáncolt

külföld
2013 június 20., 18:20

Talán még Tarlós Istvánról sem készült olyan jó kép, mint a francia elnökről, aki kacsatáncot járva lépett át egy kis kerítéskét Luz-Saint-Sauveurben, amikor megnézte az árvíz pusztítását.

photo_camera REUTERS/Laurent Dard/Pool

Drága bőrcipőjével csak úgy suhant az iszapon:

photo_camera MTI/EPA/AFP pool/Pascal Pavani

De komolyan, nehéz elhinni, hogy Franciaország elnökéről ilyen kép készülhetett:

photo_camera MTI/EPA/AFP pool/Pascal Pavani

A Franciaország délnyugati részét az elmúlt napokban sújtó viharok és áradás miatt összesen hárman haltak meg. Csütörtök reggel Landes megyében gépkocsijába fulladva találtak egy nőt, aki egy - forgalom elől lezárt - folyóparti útra hajtott, amikor a medréből kilépő víz magával ragadta a járművet. Hasonló körülmények között, a gépkocsijába szorulva halt meg kedden és szerdán két másik ember.

A mezőgazdasági károk elérik a 500 millió eurót, a Lourdes-i zarándokhely pedig annyira víz alá került, hogy a hatóságok szerint nem valószínű, hogy a katolikus szenthely látogatható lesz a nyáron.

(MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.