Ki a legpocakosabb tábornok Európában?

politika
2013 június 20., 09:52

23. Hollandia

Mark Rutte (46) bármilyen sportban lenyomná Merkeléket. Keskeny nyakkendő, edzés naponta, kis gödröcske az arcon: a holland miniszterelnök erősebb mezőnyben is megállná a helyét, de az európai vezetők között kétségtelenül ő az alfa.


22. Finnország

Jyrki Katainen (43) miniszterelnöknek (j.) már egy EU-csúcstól is gyöngyözik a homloka és elcsúszik a nyakkendője, úgyhogy valószínűleg az alkata miatt sovány, nem a rendszeres testmozgás teszi.

21. Olaszország

A hórihorgas Enrico Letta (47) egy jó ötössel idősebbnek tűnik a koránál, de legalább van benne valami természetes, ami a Berlusconi dominálta évek után felüdülés a brüsszeli kollégáknak.

20. Belgium

Belgium Vizi E. Szilvesztere 62 éves kora ellenére remekül tartja magát, az övcsat fölött például egyetlen hurkácska sem buggyan ki. Azon kevesek közé tartozik, akik az EU-csúcson le merték venni az öltönyüket.

19. Bulgária

Roszen Plevneljev (49) a bolgár George Clooney. A nadrágszabás értelmezhetetlen.

18. Spanyolország

Mariano Rajoy (58) sállal, kabáttal, öltönnyel és dossziéval takar, de nadrágja omlásából így is kivehető vékony combja.

17. Szlovákia

Robert Ficónak (49) talán csak azért nincs tokája, mert nyaka sincs, így pusztán az öltöny alapján ítélhetünk, az viszont rendben van.

16. Lengyelország

Donald Tusknak (56) egy pöttyet már megereszkedett az álla alatt, de az ő korában ettől eltekinthetünk.

15. Írország

Enda Kenny (62) egy ír manó egyenes arcszabással, füzettartásra már épp megfelelően kerekedő pocakkal.

14. Svédország és Portugália

A svéd Fredrik Reinfeldt (48) és a portugál Pedro Passos Coelho (49) megosztott helyen kapja az első, csírájában már tokás miniszterelnököknek járó hurrát.

 

12. Nagy-Britannia

David Cameronnal (47) az a helyzet, hogy a brit kormányfő szimplán baromi NAGY.

11. Görögország

Antonis Samarasnak (62) szépen kinéz lassan egy sörhas, nyilván mert sokat jár mostanában Brüsszelbe. Ezt viszont még a görög nép iránti szeretet és arányos lábai ellenére sem bocsátjuk meg.

10. Észtország

Andrus Ansip (57,b.) is jó nagydarab, amúgy minden oké.

9. Ausztria

Werner Faymann (53) is bevállalta a fehér inget, ezért riszpekt, de az erős toka és az egybentest miatt már a TOP10-ben van a helye.

8. Románia

Victor Ponta (41) majdnem a legfijabb a miniszterelnökök között, de ha így folytatja, pár év múlva akár a legjobb háromba is bekerülhet. Ponta tipikusan husi.

7. Ciprus

Nikosz Anasztasziadesz (67) pedig a Tanács doyenje, zseniális, ahogy mosoly közben önálló életre kel kétoldalt az arca.

6. Luxembourg

Jean-Claude Juncker 59 éves, de 25 éve már pénzügyminiszter volt, és azóta mindig valami. Kemény élet. A hasa úgy mászik ki az ingéből, mint ő a kocsiból.

5. Franciaország

Francois Hollande (59) puha ujjai, kerek arca és előretörő hasa az ötödik helyre elég.

4. Málta

Joseph Muscat (j.;39). Ez kőkemény.

3 Csehország

Ó, ha Petr Necas (49) miniszterelnök lenne...

2. Lettország

Valószínűleg Valdis Dombrovskis (42, b.) az, aki a stábjával azt is jó előre kiderítteti, milyen fogások lesznek a miniszterelnöki vacsin Brüsszelben.

1. Magyarország

Sajnos még méricskélni sem kellett. Orbán Viktor (50) arcban, kézben és testben is az első helyen zárt.

A listát Matyitól kaptuk és köszönjük neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.