Agyonlőttek egy zsidót a Siratófalnál

külföld
2013 június 21., 06:48

Egy civil biztonsági őr lőtte le. Az őr szerint a férfi "Allahu Akbar" kiáltással kirántott valamit a zsebéből. A rendszeresen a falnál imádkozók ismerték az áldozatot, csodabogárnak tartották.

A 45 éves áldozat ismerősei szerint "furcsa" volt, például beszélt arról is, hogy áttér az iszlám hitre. Ugyanakkor mindenki szerint ártalmatlan volt. A szemtanúk szerint a férfit a renszeresen a falnál imádkozók mind ismerték, de úgy tűnik, hogy a biztonsági őr nem.

A biztonsági őr a szemtanúk szerint hét-tíz lövéssel végzett vele, gyakorlatilag szitává lőtte. A riasztott mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Rendőrségi vizsgálat indult a körülmények felderítésére.

Via MTI, Ynet

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.