Nem indulhat a választásokon a Kétfarkú Kutya Párt, mert megtévesztő a neve

POLITIKA
2013 június 24., 08:14

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt vezetője írt egy közleményt, amiben szokatlanul meg sem próbálnak viccelni, pedig alapvetően elég vicces, hogy a bíróság nem engedi, hogy pártot alapítsanak, mert megtévesztő a nevük. A bíróság szerint a szervezet nevének meg kell felelnie a névvalódiság követelményeinek.

"A névvalódiság követelménye szerint a szervezet nevében nem szerepelhet olyan kifejezés, amely a szervezet jelentőségét, vagy működését illetően megtévesztésre alkalmas." - írja a végzés. Valószínűleg rájöhettek, hogy nincsenek kétfarkú kutyák. Kovács szerint viszont az lenne a megtévesztő, ha nem ezen a néven indulnának, hiszen nyolc éve így politizálnak.

ketfarku

A Kétfarkú Kutya Párt egyébként most akar először választásokon indulni, eddig csak a legutóbbi önkormányzati választásokon próbálkoztak, akkor viszont nem tudtak elég kopogtatócédulát összeszedni, hogy elindulhassanak a főpolgármesterségért.

Arra, hogy mi lesz most, elindulnak-e más néven, Kovács azt mondta, hogy  ez csak ilyen jogi dolog, most megpróbálják a jogászaik megindokolni, hogy miért nem megtévesztő a név, aztán beadják újra. "Egy hónap alatt megvolt most, szóval még nyolc-tízszer beadhatjuk a választásig. Aztán, ha nem megy, akkor leszünk Elnézést Kérünk, Akkor Mégsem Kétfarkú Kutyapárt, de ez azért nem lenne jó, mert max öt percig vicces."

A Kétfarkú Kutya Párt egyébként az, amitől Magyarország végre rendes európai ország lett. Egy rendes európai országnak ugyanis van viccpártja, sőt, van, ahol még kormányoztak is, mint Izlandon (meg Olaszországban is egy humorista, Beppe Grillo pártja kapta a legtöbb szavazatot az alsóházban). Olyan szlogenekkel kampányoltak eddig, mint az ingyen sör, vagy az örök élet, vagy a rezsi teljes eltörlése.

Bár már az önkormányzati választások előtt is elég nagy hájp volt körülöttük, eddig inkább álpárt voltak, mint valódi, de most úgy néz ki, hogy komolyan gondolják az indulást. Erre még rá is segít, hogy Magyarországon, ahogy Európában mindenhol, a szavazók kezdenek kiábrándulni a politikai elitekből, ami kifejezetten népszerűvé teszi a viccpártokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.