A Népszabadságnak sem estek jól a szárszói beszámolók :(

POLITIKA
2013 június 25., 14:00

Ha valaki tud másik, kormányváltásra képes demokratikus ellenzékről, mint a szárszói, küldjön már egy e-mailt! Különösen kérem erre a netes gonzó újságírás revolverhőseit és a blogoszféra mindenkiből százszor kiábrándult véleményvezéreit.

- írja Horváth Gábor, a lap főszerkesztő-helyettese. Miután a hétvégén a főszervező Farkasházy Tivadar hazaküldte az Index két tudósítóját a helyszínről, de még több helyen, például nálunk is lelkesnek nehezen nevezhető írások jelentek meg a közelmúlt baloldalának találkozójáról.

Pedig Horváth szerint értékelni kéne ezt is, hiszen

Farkasházy Tivadartól komoly szellemi (és ha a szervezésre, sátorállításra, takarításra gondolunk: fizikai) teljesítmény a tudomány, a művészetek, a politika és a sajtó meghatározó szereplőinek közös társaságba invitálása.

És mert

A szárszói sátor alatt szombaton és vasárnap gyakorlatilag ott volt mindenki, akitől a kormányváltás remélhető, meg persze sok olyan is, akitől nem remélhető semmi. A két halmaz összemosása – tudatosan vagy tudatlanul, mindegy – a hatalom érdeke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.