Ha nem fognak össze, jön a barbárság

politika
2013 június 25., 08:32

Legalábbis Vajnai Attila, valamelyik kommunista párt elnöke szerint. Ő az, akit időröl időre elítélnek vöröscsillag viselése miatt, és akivel tudomásunk szerint talán még Mesterházy Attila se próbált meg még összefogni - közleményében emiatt is háborog. Még azt is megtudjuk, hogy fasizmus ott van, ahol elviszik a kommunistákat.

A történelemben a kommunisták kirekesztése mindig a jobboldali egyeduralomra törő politikai erők jellemzője volt. Fontos élettapasztalatként fogalmazta meg Martin Niemöller híres intelmét, amelyből jól tudjuk, hogy a fasizmus azzal kezdődik, amikor elviszik a kommunistákat. Most a baloldal felett hatalmat gyakorolni akaró, szélsőségesen neoliberális elemek próbálják kizárni a modern marxizmust képviselő szervezeteket, a Fidesz-rezsimet leváltani akaró ellenzéki összefogásból. Azt a marxizmust bélyegzik szélsőségesnek, amelyet az UNESCO most hivatalosan is a Világemlékezet részévé tett.

Továbbá

A magukat liberálisnak nevező, ám valójában antidemokratikus szervezetek és egyének célja ismét ugyanaz, mint korábban is: befolyásuk alá gyűrni a baloldalt, hogy a Fideszéhez hasonló megszorító politikát vigyenek végbe, többek között az egykulcsos adórendszer és a nagyvállalatokkal kötött különalkuk segítségével. Ennek a politikai helyezkedésnek legújabb lépése, hogy a "Gyáva népnek nincs hazája" tüntetésről kirekesztették pártjainkat. A szólásszabadság állítólagos hirdetői még a facebook csoportból is kitiltották a Zöld Baloldal és a Munkáspárt 2006 több vezetőjét és tagját, ahol hangot adtak véleményünknek.

Végül

Vagy összefogás lesz vagy barbárság!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.