Snowden eleve szivárogtatni ment az NSA-hez

külföld
2013 június 25., 04:51
photo_camera REUTERS/Bobby Yip

Legalábbis egy kínai lap azt állítja, hogy Snowden nekik ezt állította.

A posztom a Booz Allen Hamiltonnál hozzáférést biztosított az NSA által meghackelt gépek listájához. Ezért is fogadtam el az állást három hónapja.

Ezt állítólad június 12-én mondta a Hong Kong-i South China Morning Postnak, egy nappal azelőtt, hogy állítólag Moszkvába távozott volna. Moszkvából pedig állítólag Havannába készült, ahonnan talán Ecuadorba ment volna tovább. De már az se biztos, hogy egyáltalán megérkezett Moszkvába. Látni legalábbis senki se látta, a havannai gépre pedig nem szállt fel.

A most megjelent interjúban Snowden arról beszélt, hogy már januárban megkeresett egy dokumentumfilmest, Laura Poitrast a történetével, de mielőtt személyesen is találkoztak volna, hónapokig gyűjtötte a dokumentumokat. Munkát is ezért vállalt az NSA-nek bedolgozó Booz Allen Hamilton cégnél.

Az interjúból kiderült még, hogy május 20-án érkezett meg Hong Kongba, és ott találkozott először a botrányt végül kirobbantó Guardian újságíróigal.

South China Morning Post via Daily Beast

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.