Megszűnik a Telki Kórház

A Telki Kórház honlapjára kikerült egy magyar és egy angol nyelvű szöveg is, ami szerint megszűnik a kórházban a fekvőbeteg ellátás. A pácienseknek elküldött közlemény szerint július 11-től módosulnak a kórház szolgáltatásai, mert a kórház 100 ágyas épületét eladták.

A Telki Kórház

A közlemény szerint a Budakeszi úti Telki Egészségcentrum járóbeteg-rendelő továbbra is működni fog, de a Telkiben lévő kórház megszűnik. Az eddig leginkább keresett szolgáltatások (a saját laboratórium és képalkotó diagnosztika, a 32 felnőtt és 17 gyerek szakrendelés) mellett a jövőben az Egészségcentrumban lesznek majd az altatásos endoszkópos vizsgálatok és a sebészeti kisműtétek is. Viszont megszűnik a sürgősségi ellátás, a sebészet és a szülészet, mivel ezek 24 órás megfigyelést kívánhatnak.

Akiknek már van időpontjuk, azokat fel fogják hívni a kórházból, hogy találjanak alternatív lehetőségeket. Kerestük a kórházat, ahol egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni.

Ez egy nehéz döntés volt, mert a tulajdonos 15 éven át hitte, hogy van jövője a piaci alapú magánkórházaknak Magyarországon. Az elmúlt években nőtt a forgalom az állami egészségügy megnövekedett váróidejei és romló minősége miatt, de a Telki Kórház így is végig veszteségesen működött néhány rövid időszakot kivéve – áll a közleményben. Mint írták, a tulajdonos már nem hisz abban, hogy lenne bármi esély a régóta várt egészségügyi reform bevezetésére, amivel a fekvőbeteg-ellátást nyereségesen is lehetne működtetni, ezért úgy döntött, hogy eladja a Telki Kórházat.