Kiadták a Bengáziban meggyilkolt amerikai nagykövet naplóját

külföld
2013 június 26., 16:04

Soha véget nem érő fenyegetések...

Ez az utolsó mondat Chris Stephens naplójában. Stephens az Egyesült Államok líbiai nagykövete volt meggyilkolásáig - 2012 szeptember 11-én, a bengázi konzulátus elleni támadásban vesztette életét.

Ez az a támadás, amiről az amerikai kormány először azt próbálta elhitetni, hogy egy koránellenes film miatti tiltakozás fajult el, majd pár hazugsággal és egy megnyert választással később már kénytelen volt elismerni, hogy valójában szervezett terrorista akció volt, amire nem voltak eléggé felkészülve.

A naplót a Sofrep nevű, az amerikai és a brit különleges erőkkel foglalkozó oldal szerezte meg. A Sofrep a kezdetektől azt propagálta, hogy a kormányzat valamit igyekszik eltitkolni a bengázi támadásokról, így érdemes némi kétellyel fogadnia megállapításaikat. De Stephens naplója magáért beszél.

Via The Daily Beast

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.