Navracsics egy majdnem háborús bűnös ügyvédjével ad elő Zadarban

politika
2013 június 26., 08:49

Nem elég, hogy furcsa szervezetek álltak be Magyarország új alaptörvénye mögé, a minisztereink is furcsa emberekkel kezdenek el találkozni. Navracsics Tibor például augusztus elsején fog előadni Zadarban.

Ő mondja majd a nyitóbeszédet a Zadar Freedom Forum 2013-on. Közvetlenül utána viszont Luka Misetic fog beszélni. Misetic egy horvát származású amerikai ügyvéd, aki Ante Gotovinát védte a hágai bíróságon.

photo_camera Misetic a hágai bíróságon

Sokak szerint Gotovinát csak az ügyvéd ügyessége miatt mentették fel a háborús bűnök vádja alól. Gotovina tábornok volt a horvát hadseregben a délszláv háború alatt, és az Oluja, vagyis Vihar hadművelet alatt olyan dolgokat csinált, amiért a hágai törvényszék elé került.

Aztán felmentették, aminek Horvátországban örültek, de egész Szerbia felháborodott rajta. A Szerbek valószínűleg nem fognak örülni ennek sem, miután pont tegnap békült ki egymással Áder János és Tomislav Nikolic szerb elnök. Megkérdeztük a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot is, hogy tudtak-e arról, hogy Misetic Navracsics után fog beszélni, de még nem válaszoltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.