Szellemjárta helyek a Margitszigeten

Budapest
2013 június 27., 12:37

Hiába fekszik a város közepén és jár ide annyi ember mindennap, a Margitsziget is pont olyan, mint bármelyik kerület a fővárosban. Tele van remek lehetőségekkel rendelkező, de kihasználatlan, lepusztult épületekkel.

A legromosabb helyszín az egykori Dózsa-teniszstadion épülete és lelátója. Pedig itt korábban még Davis-kupa meccseket is játszottak. Évtizedek óta rozsdásodik és korhad el az egész, a lelátók életveszélyes állapotban vannak, mindent felemésztett a gyom. 2009-ben még arról szóltak a találgatások, hogy modern teniszkomplexum épül a helyére, most legutóbb Tarlós már arról beszélt, hogy öltözőket építhetnek ide majd valamikor.

Van még egy rohadó teniszpálya a szigeten, ez a Hadügyminisztériumé. Évek óta próbálják eladni a Fővárosnak és a VII. kerületnek, úgy tudjuk, hogy 800 millió forintra becsülték az árát. Az üzletből még nem lett semmi, a területet pedig emészti fel a természet, miközben az egyik legértékesebb ingatlan lehet a fővárosban.

Ha lenne kis gyakorlati érzéke bárkinek a HM-nél, lebontanák a rácsokat, kidobnának 30 széket asztallal, valami minimál hangcuccot és árulnák a sört = profit.

Ide még bejutni sem tudtunk, szóval Botos Tomit se zaklattam, hogy jöjjön fotózni. Maradt a telefonom, ami rettenetes képeket készít ugyan, de a legklasszikusabb Instagram-filterek megoldották a problémát. (Igen, 2013-ban)

IMG_20130627_095012

IMG_20130627_161351

Rögtön a teniszpályák mellett áll Az Európa Ház. Az épület mementója annak a korszaknak, amikor még a szocialisták szállták meg az állami vagyont, Szanyi Tibor is itt egyengette karrierjét. Az épület állítólag viszonylag jó állapotban van, hivatalos közlések szerint folyamatosan keresik a lehetőségét annak, hogy hogyan lehetne hasznosítani. Most bedeszkázott ablakokat és szögesdrótot találtunk csak a helyszínen.

IMG_20130627_134451

IMG_20130627_134748

Ott volt még az állatkert is, ami ugyan máskor működik, de most még nem nyitottak újra az árvíz óta. Csak kívülről lehetett fényképezni az őzeket, meg az őket zargató varjakat.

IMG_20130627_154959

 

(X) Vodafone. Legek hálózata

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.