A mai sem lesz egy békés nap Egyiptomban

külföld
2013 június 30., 08:54

Vidékről is sok ezren érkeznek folyamatosan Kairóba, ahol délután tömegtüntetés lesz Mohamed Murszi elnök és a kormány ellen. A hadsereg kordonokkal vette körbe a Tahrír teret, és megerősített védelemmel készülnek az estére. Rengeteg külföldi már szombaton elhagyta a fővárost. A tüntetésekre azután kerül sor, hogy az egyre súlyosabb válságba sodródó országban pénteken zavargások törtek ki, Murszi szimpatizánsai és ellenzékiek össze is csaptak, ketten, egy amerikai tanár és egy egyiptomi újságíró is életét vesztette.

A feszültség óriási, a benzinhiány csak az utolsó csepp volt a kormány nyilatkozatai nyomán épp elég dühős egyiptomiak számára, közben pedig Muzulmán Testvériség hívei is az utcára készülnek, hogy kiálljanak szeretett elnökük mellett.

photo_camera Murszi mellett is tüntetnek (REUTERS/Suhaib Salem)
photo_camera REUTERS/Suhaib Salem

 

photo_camera És Murszi ellen is (REUTERS/Asmaa Waguih)
photo_camera REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.