Michael Jackson állítólag 35 millió dollárt költött arra, hogy több tucat molesztált fiú csendben maradjon

bűnügy
2013 június 30., 13:38
comments 1

Michael Jackson legalább tizenöt éven át összesen közel 35 millió dollárt fizethetett ki több tucat olyan fiatal fiúnak, kiket szexuálisan zaklatott. Cserébe a hallgatásukat kérte. Legalábbis ezt állítja több brit bulvárlap is. Meg azt, hogy Jackson külön embert bérelt fel arra, hogy az amerikai sajtó békén hagyja.

A Sunday People az FBI egy kiszivárgott titkos nyomozati anyagára utalva írta meg, hogy a gyanú szerint a popsztár 1989-től kezdve molesztált kiskorú gyerekeket. Az aktákban az áll, hogy Jackson pedofil volt, volt, hogy pornónézés közben támadott meg egy  fiatal fiút, de molesztált híres gyereksztárt is, akinek a nemi szervét simogatta.

A lap próbálta elérni az FBI-t, de nem válaszoltak még a megkeresésekre. Jackson családi ügyvédje korábban egyetlen egy esetben ismerte el, hogy fizettek egy gyerek családjának, 1993-ban Jordan Chandlernek. Chandler öt hónappal Jackson halála után lett öngyilkos.

A bulvárlaphoz most állítólag azok az akták kerültek, amiket az FBI 2002-ben foglalt le Anthony Pellicantól. Pellicano hollywoodi hírességek magándetektíve volt, akit állítólag Jackson még azért bérelt fel, hogy tüntesse el a pedofilvád nyomait. Ami biztos, hogy a lap által idézett akták nem bukkantak fel Jackson 2005-ös perében, amikor molesztálással vádolták.

Pellicano börtönben van illegális lehallgatásért, de az egyik nyomozója beszélt a lapnak. Szerinte Jackson megszállottja volt a gyermekpornónak, az aktákban pedig 17 olyan név szerepel, kik célpontjai voltak Jacksonnak. Ő úgy tudja, hogy legalább három fiúnak fizetett Jakcson, ha csendben marad. Szintén tőle származik az információ, hogy Jackson birtokának egyik szolgálója kétmillió dollárt kapott, miután megvádolta a sztárt, hogy megrontotta a fiát.

A vád szerint Pellicanora Elizabeth Taylor beszélte rá Jacksont. neki is ő segített, amikor a drogproblémáiról akarta elterelni a figyelmet. Az amerikai médiában nagyon messzire ért a keze, az ő dolga volt elintézni, hogy a helyi lapok ne írjanak egyáltalán a Jacksont ért vádakról. (via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.