Orbán a 444-nek: nem hívtak meg a Pride-ra, a miniszterelnökség a szervezőknek: Orbán nem ér rá

POLITIKA
2013 július 01., 20:09

Nem kaptam meghívót - mondta Orbán Viktor ma kérdésünkre, hogy elmegy-e a Budapest Pride rendezvényre, illetve támogatja-e a kormány az eseményt.

A Pride szervezőitől ezzel szemben megkaptuk a levelet, melyben meghívták a miniszterelnököt a megnyitó ünnepségre.

pridelevel

Erre pedig választ is kaptak a miniszterelnökségtől, melyben azt írták, Orbán előre egyeztetett programja miatt nem tud részt venni az eseményen.

valasz

Ugyanígy meghívták Tarlós István főpolgármestert is. Tarlós nekünk azt mondta, nem tudja, mi az a Budapest Pride, és amikor kiderült, úgy fogalmazott, a másik oldalon áll.

Hivatala másra hivatkozott a Pride szervezőinek írott levelében.

tarlos

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.