Alain Badiou Brad Pitt főszereplésével forgatná le Platón életét

kultúra
2013 július 02., 07:50

A francia posztmarxista filozófia világsztárja, Alain Badiou jelenleg egy forgatókönyvön dolgozik Platón Állama nyomán. A projekt jelenleg a visszafogott Platón élete munkacímmel pörög, de a tervek meglehetősen ambiciózusak. Badiou Brad Pittet nézte ki Platón szerepére, Sean Connery játszaná Szókratészt, és Meryl Streep alakítaná Platón híresen házsártos feleségét.

Elsőnek az egész csak valami szituacionista tréfának tűnhet, de Badiou már 2009 óta próbálja amerikai stúdiók világába beszivárogtatni Platón tanításait. A kommunizmust balról súroló filozófusnak egész biztosan nem lesz könnyű dolga, de meglehetősen lelkes, az egész nyarat a forgatókönyv írásának tervezi szentelni. (via critical-theory.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.