Felelőtlen autósok egy egész kacsacsaládot gázoltak el Szegeden

baleset
2013 július 03., 06:42

Egyszerre négy kiskacsát gázolt el egy felelőtlen autós kedd délután Szegeden a Fő fasoron. A kacsák anyja nem hagyta magukra őket, az utolsó pillanat után is kitartott, de sajnos utolérte a végzet: egy másik felelőtlen autós őt is halálra gázolta.

A delmagyar.hu, ami sokkoló képet is közölt az esetről, a "Fiókái után halt a kacsamama" címmel számolt be a tragédiáról, ami feltehetően a magyar sajtótörténet egyik legjobb címe. "A tetemek után pedig csak a kérdés maradt: hogyan nem lehet látni öt madarat az úton?" – írja cikkében a Délmagyar.

Nem ez az első eset, hogy kacsák próbálnak átkelni az úton, de nem minden átkelés torkollik tragédiába: megesik, hogy a bátor (sőt vakmerő?) kacsák túlélik a kalandot.

2012-ben egy népes kacsacsalád csodával határos módon kelt át egy torontói autópálya öt sávján, úgy, hogy a kiskacsákat a száguldó autók szele többször is elsodorta, de mindannyiszor sikerült lábra állniuk és folytatniuk a veszélyes küldetést.

2008-ban egy kacsacsalád rendőri segítséggel kelt át az USA nyugati partján húzódó I5-ös autópálya négy sávján. Az esetet megörökítő videón jól látszik, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó rendőrautó sávról sávra, keresztben halad az autópályán, mintegy fedezéket biztosítva a kacsáknak.

2011-ben felnőtt kacsák egész hadserege kelt át egy kétsávos úton. Az autósok gázolás helyett türelmesen megvárták, míg a libasorba rendeződött kacsák biztonságban átérnek a túlpartra.

Ugyanebben az évben egy magányos kacsa vágott neki gyalogszerrel egy forgalmas panamai autópálya öt sávjának. Hogy túlélte-e? Kiderül az esetről készült videóból!

Az állampolgári felelősségérzet, a józan ész és a gyors reflexek mentették meg annak a hattagú kacsacsaládnak az életét, amely 2010-ben próbált meg átkelni egy forgalmas úton. A kacsák szándékát látván egy állampolgár karjelzéseket használva leállította az utcán közlekedő járműveket, köztük egy rendőrautót, és biztonságba kísérte a kacsákat.

További tanulságos úton átkelő kacsás videókat találhat a YouTube videómegosztón. Kérjük, vigyázzon az Ön és a kacsák testi épségére!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.