A Fidesz szerint a Kúria a bankok oldalán áll

gazdaság
2013 július 04., 15:37

A Kúria csütörtöki döntésével a bankok oldalára állt a devizahitelesekkel szemben, mondta el sajtótájékoztatóján Kocsis Máté.

A párt kommunikációs igazgatója szerint a döntés elfogadhatatlan és felháborító, és beláthatatlan pénzügyi következményei lehetnek a devizakárosultakra nézve. Majd Kocsis hosszan érvelt amellett, hogy a károsultak a "Gyurcsány-Bajnai-korszaknak köszönhetik", hogy devizacsapdába kerültek.

A sajtótájékoztatón Rogán Antal frakcióvezető is megjelent, aki személyes álláspontjával egészítette ki az elhangzottakat. Rogán szerint a devizahitelek hibás termékek, és a bankok ezt tudták, ám a hitelt felvevő emberek 90 százaléka nem volt tisztában a kockázatokkal. Ezért a felelősség a pénzintézeteké, tette hozzá.

Végül azért elmondta azt is, hogy a magyar országgyűlés nem szólhat bele konkrét szerződésekbe, de a kormány továbbra is meg fog mindent tenni a devizahitelesek megsegítésére. (MTI)

A Kúria ma délelőtt mondta ki, hogy nem semmisek a devizahitelszerződések. Mert az a banki gyakorlat, amelyben nem határozták meg egyértelműen az árfolyamrést, csak a THM tartalmazta azt, az akkori szabályoknak megfelelt. A per tétje igen nagy volt, erről itt írtunk részletesebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.