Befagyasztották a magánrepülőn pózoló buddhista szerzetes vagyonát

Még múlt hónapban bukkant fel egy videón több buddhista szerzetes, akik egy magánrepülőn üldögéltek luxuscikkekkel, például egy Louis Vuitton táskával körbevéve. Az egyikükről később egy fénykép is előkerült, amin egy meztelen nő mellett bukkan fel. Thaiföldön komoly felháborodást váltott ki a sztori a buddhista közösségen belül, de a szerzetesnek mostanra a népharagnál nagyobb problémái is adódtak.

Egyrészt most már azzal vádolják, hogy van két gyermeke is, és legalább nyolc nővel létesített szexuális kapcsolatot, pedig a buddhista szerzetesek szigorú cölibátusa miatt nem lenne szabad nőt érinteniük. A másik problémája még nagyobb, a pénzmosás ellen fellépő hatóság ugyanis befagyasztotta a bankszámláit is, mivel a gyanú szerint napi négymillió dolláros pénzmozgás volt a számlái között.

Luang Pu Nenkham a vád szerint a szerzetesrendjének felajánlott jótékonysági adományokból sikkasztott. A 34 éves szerzetes jelenleg valószínűleg Európában van valahol. (via Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.