Costa Ricában véletlenül legalizálták a melegházasságot

Hétfőn elfogadtak egy törvényt a Costa Rica-i parlamentben, ami mindenféle szociális szolgáltatásokat tesz elérhetővé fiatalok számára. Másnap pedig rájöttek, hogy ez gyakorlatilag a melegházasság legalizálását is jelentette.

A liberális képviselők csempésztek egy passzust a törvénybe, ami a szociális jogokat biztosít a meleg pároknak is, ráadásul ugyanolyanokat, mint amik a heteroszexuális párokat megilletik. Konzervatív politikusok viszont nem vették észre, hogy ez is bekerült a szövegbe, és simán megszavazták. Az ország lakosságának a többsége amúgy ellenzi a melegházasságot, erre is hivatkozva kérik most az államfőt, hogy vétózza meg az elfogadott törvényt.

A törvény várhatóan nem fog életben maradni, mert ha életbe is lépne, a bíróságon meg lehetne támadni. De arra jó volt az eset, hogy ráirányítsa a figyelmet a melegházasság kérdésére, helyi melegjogi aktivisták pedig már annak is örülnek, hogy így és ennyi időre sikerült ezt elérnie a liberálisoknak. (via Gawker)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.