Na, ki vizsgálhatja, talán törvényeket sértve, az olajügyeket?

bűnügy
2013 július 04., 05:43

Pintér Sándor belügyminiszter régi barátját és üzlettársát, Horváth Andrást bízta meg az olajügyek vizsgálatával. Horváth a felhatalmazása szerint miniszteri biztosként minden nyomozati iratba betekinthet. De van néhány probléma.

  • Az, hogy egy miniszteri biztos nyomozati iratokba olvasson bele, hivatali visszaélés lehet. A miniszternek nincs nyomozati jogköre.
  • Horváth András nem feltétlenül tisztázta magát az őt ért vádak alól.
  • Legalábbis nem indított pert Sándor István ellen.

Pedig Sándor kemény dolgokat mondott róla:

Egyértelművé vált, hogy Horváth András és Tóth Ernő a Conti-Car-csoporthoz kapcsolódik.

Emellett Horváth találkozott a bombagyáros Dietmar Clodóval is. A találkozón Pintér is ott volt, magyarázkodásuk szerint biztonsági üveget akartak venni. Akkoriban éppen sem Horváth, sem Pintér nem volt rendőr. Horváth emellett feltűnően jó viszonyban volt Radnai Lászlóval.

Radnai pedig maffiózó, olajozásból gazdagodott meg. Igaz, most éppen szeretik őt a rendőrök és az ügyészek. Ő a koronatanú a Portik Tamás elleni nyomozásban.

Via HVG (a hetilap, online még nem érhető el)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.