Tavaszra megint valami más lesz a Gödör helyén

1500 fős koncertterem és "szociális-kulturális programoknak" helyet biztosító Erzsébet Műhely lesz 2014 tavaszára az Erzsébet téren lévő Gödör-Akvárium helyén. A hányatott és izgalmas sorsú ingatlan augusztus elsején az államé lesz, és elkezdődnek az átalakítási munkálatok.

Az Akvárium be is zár szeptembertől, a Design Terminál pedig az év végén, a tér három hónapig lesz teljesen körbekerítve.

A lépcső mellett lévő 1000 négyzetméteres terem eddig raktárként működött, oda kerül majd az Erzsébet Műhely, ahova a nagycsaládosok és a hátrányos helyzetűek számára terveznek majd programokat. A parkba termelői piacot, rendezvényeket, télen korcsolyapályát terveznek, a Bazilika felé vezető sétányt kiszélesítik majd.

A nettó 1.7 milliárdos projektből 500 millió csak a park rendbetételére fog elmenni. A terv szerint 15 év alatt fog megtérülni a beruházás, amit az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. fog finanszírozni. (MTI)

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.