Több száz menekültet mentettek ki a tengerből Máltánál

Közel háromszáz menekültet mentett meg Málta partjainál a katonaság; a Líbiából útnak indult bevándorlók csónakja a szigetországtól mintegy 100 kilométerre kezdett el süllyedni - jelentették csütörtökön a máltai hatóságok.

A többségében afrikai menekülteket csütörtökre virradó éjjel szállították a máltai fővárosba, Vallettába. Hét embert kórházba vittek, közülük hármat lőtt sebbel. Utóbbiakról annyit tudni, hogy még azelőtt érte őket golyótalálat, hogy elindultak Líbiából, és állapotuk jelentősen romlott a Földközi-tengeren való átkelés közben.

A máltai hatóságok közleményével szinte egy időben az olasz parti őrség arról számolt be, hogy egy másik lélekvesztőről mintegy 100 menekültet juttatott a szárazföldre, a szicíliai Siracusa kikötőjébe. A hatóságok közölték: a bevándorlók többsége szíriai állampolgár, és Egyiptomból vágtak neki a veszélyes útnak.

A hivatalos adatok szerint az év eleje óta körülbelül 8 ezer bevándorló ért partot Olaszországban, vagyis kétszer annyi, mint a tavalyi év hasonló időszakában. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.