A Barcelonát szeretik a legjobban, a Real Madridot utálják a legjobban a spanyolok

futball
2013 július 05., 05:44

Valamennyi spanyol első osztályú klub drukkerei közt végzett felmérést a madridi sportnapilap, az AS. Az eredmények alapján ma már a Barcelona az ország legkedveltebb csapata, a Real Madrid pedig a leggyűlöltebb - ez évtizedeken át pont fordítva volt.

A megkérdezettek 41 százaléka kedveli a Barcelonát, 34 a Real Madridot, 21 az Atlético de Madridot, 18 az Athleticet, 14 a Betist és 13 a Valenciát. Viszont 55 százalék nevezte meg a legellenszenvesebb csapatok közt a Real Madridot, 40 a Barcelonát, 27 az Atléticót és 26 a Sevillát.

A leginkább Real-párti szurkolótáborok az Espanyol, a Getafe, a Granada, a Málaga, a Rayo Vallecano és a Celta, míg a Barcelonát az Atlético, az Athletic, az Osasuna, a Valencia, a Valladolid és a Zaragoza drukkerei kedvelik.

A Barcelona-drukkerek 93 százaléka gyűlöli a Realt, míg fordítva ez az arány csak 88%. Az Atlético-drukkereknek viszont a 94 százaléka utálja a városi riválist.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.