Demján Sándor jogorvoslatot fog kezdeményezni

Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke bejelentette, hogy minden hazai – és ha kell, európai – fórumon jogorvoslatot fog kezdeményezni az OTSZ a pénteken elfogadott szövetkezeti törvény ellen, amivel lényegében államosítanák a takarékszövetkezetek központi bankját.

Demján újabb levelet írt Áder Jánosnak, amiben az államfőt arra kérte, hogy kérjen normakontrollt. Valódi, érdemi egyeztetés a törvényjavaslatról nem folyt a kormánnyal, az érintettek nem tudták mi kerül a kormány, illetve a parlament elé – mondta Demján.

Áder János szerdán visszaküldte a törvényt, amivel nem értett egyet, de azt a parlament ma újra megszavazta. Az OTSZ tagszövetkezeteinél a betétek biztonságban vannak, a törvényt, ha az életbe lép, „betű szerint végrehajtják majd” – mondta Demján, aki szerint „minden szövetkezeti tag és betétes pénze biztonságban van”. (MTI)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.