Polgárháborús hangulat lehet Egyiptomban?

Az egyiptomi főügyész este szabadlábra helyezte Szaad el-Katatnit, a Muzulmán Testvériség által létrehozott Szabadság és Igazság Párt vezetőjét, a parlament korábbi elnökét, és Rasid el-Bajumit, a Muzulmán Testvériség helyettes vezetőjét.

A Murszi-ellenes szövetség sürgős felhívásban tüntetésre buzdította híveit pénteken, miközben a hadsereg által megbuktatott egyiptomi államfő támogatói országszerte a katonai hatalom távozását követelik.

Kairóban az állami televízió székházához vonult a megbuktatott Mohamed Murszi elnök több ezer híve. Az AFP fotóriportere szerint a tömeg a Tahrír tér közelében haladt el, ahol a Murszi-ellenes tüntetők ezrei gyűltek össze. Ahogy közeledik az este, egyre jobban megtelik a tér, és lehet, hogy a két ellentábor között újabb összetűzés robban ki. A Nílus hídjánál felsorakozott katonák és páncélozott járművek igyekeznek távol tartani őket egymástól.

Az Aljazeera fotósa szerint a három halott mellett több tucatnyian megsérültek, amikor a hadsereg a Murszi-párti tüntetők közé lőtt. (MTI)

A helyszínen lévő olvasóinktól a beszámolókat a szerk@444.hu-ra várjuk.

További cikkek Egyiptomról

Feloszlatták az egyiptomi parlamentet
Szakad a forradalmi tábor

Puccs van Egyiptomban
A világ legérdekesebb puccsa