Ezt a Pride-ot még Orbán Viktor is élvezte volna

Nagyon régen sikerült már ennyire jól a Pride Budapesten. A pontos létszámról persze most is különféle adatok vannak, egyesek szerint nyolc- mások szerint tíz, vagy tizenötezren voltak, de a lényeg talán nem is ez, hanem hogy

  • 1. Az utóbbi években most voltak a legtöbben.
  • 2. Az ellentüntetők gyakorlatilag egyáltalán nem tudták megzavarni a kifejezetten jó hangulatú bulit.

A menetben ott volt számos híresség Kulka Jánostól Radnóti Sándorig, a kezdeményezéshez csatlakozó vállalatok kamionjain pedig dübörgött a zene. Hangulatos képek itt.

szivárványos-zászló-budapest-pride

Megbotránkozni gyakorlatilag senkinek sem volt oka. Ha azok is végignézik a képeket és videókat, akiknek a fejében a homoszexuálisok még mindig úgy élnek, mint akik rózsaszín szőrös bibliát sztriptízelnek körül, most láthatják: vidám fiúkon és lányokon, férfiakon, nőkön és transzszexuálisokon kívül tényleg nem nagyon van más, úgyhogy talán kár ennyire félni.

budapest-pride-csajok

A résztvevők az Oktogonnál lufikat engedtek a levegőbe, melyekre a nyitottságról szóló üzeneteket írtak.

És bár ez a Pride nem az acsarkodásról szólt, hadd emeljük ki a kedvenc molinónkat:

budapest-pride-nácik

Mert az ellentütetők egy kicsit azért most is próbálkoztak, igaz, leginkább magukból csináltak bohócot. Páran szerettek volna dobálni, amiből semmi sem lett, aztán a Deák térnél mocskos buziztak kicsit, amit teljesen elnyomott a felvonulók, de még a járókelők hangja is. Az őket követő Király András egyszerűen csak a legszomorúbb menetnek nevezte a céltalanul lődörgő gárdistákat, akiket valaha látott. Összesen egy külföldi állampolgárt állítottak elő.

budapest-pride-legszomorúbb-dolog

A Pride az Olimpia parkban végződött, Steiner Kristóf pedig azt mondta:

2013-ben olyan volt a Budapest Pride, mint bárhol a világon.

Ez mondjuk egy kicsit nehezen értelmezhető, mert van, ahol szétverik, van, ahol betiltják, és van, ahol polgármesterek állnak az élére, de vegyük úgy, hogy csak a boldogság mondatta ezt vele, mert idén tényleg olyan volt a Pride Budapesten, mint egy jó országban. Talán még Orbán Viktor is jól érezte volna magát.