9 millióért utaztak Orbánék Strassbourgba

eu
2013 július 08., 14:21

Különgéppel, 13 fős delegációval utazott Strasbourgba a miniszterelnök, hogy részt vegyen az Európai Parlament ülésén és a Tavares-jelentés vitáján. Orbán Viktorral tartott Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár, Havasi Bertalan sajtófőnök, Kaminski Fanny sajtófőmunkatárs, Gottfried Péter és Hegedűs Zsuzsa főtanácsadók, Répássy Róbert igazságügyi- és Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár, plusz egy miniszterelnöki fotós, egy védelmet biztosító TEK-es és három újságíró a közmédiától.

A delegáció utazásának költsége több volt 9 millió forintnál. A különgépet Havasi szerint az indokolta, hogy aznap délelőtt a budapesti magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozóról máshogy nem lehetett volna odaérni az EP-vitára.

Hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt vezető Hegedűs Zsuzsa, aki hivatalosan a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése és az ezek megoldására szolgáló stratégiák kidolgozására ad tanácsokat Orbánnak, milyen tanácsokkal tudta segíti a kormányfőt Havasi azt válaszolta: „A delegáció minden tagjának tevékenysége hozzájárult a munka elvégzéséhez, a miniszterelnök EP-beli felszólalásához”.

(Ezt így hogy blog)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.