A tűz nyom nélkül eltüntethette az áldozatokat

baleset
2013 július 08., 08:04

Sikerült eloltani a lángokat abban a québeci kisvárosban, ahol szombat hajnal óta tűzvész pusztított, miután egy több száz tonna nyersolajat szállító tehervonat elszabadult, és kisiklott, és a 73 tartály közül több is felrobbant.

photo_camera Fotó: Michael Forian / Twitter

Egyelőre öt halott van, de 40 embert még mindig keresnek. A tűz több áldozatot is teljesen eltüntethetett.

Stephen Harper kanadai miniszterelnök háborús övezethez hasonlította a kisváros központját, és azt mondta, 30 épület teljesen elpusztult.

A Québec tartományi rendőrség a térségnek csak egy kis részét tudta átvizsgálni vasárnap, mivel a tűzoltóknak biztosra kellett menniük, hogy nem csapnak fel újra a lángok. Vasárnap éjjel tízkor minden erőfeszítés ellenére újabb robbanás történt, egyelőre nem tudni, miért.

A baleset után a város több részét evakuálták, több mint ezer embernek kellett menekülnie, mert a vonat maradványaiból hatalmas tűzlabdák repültek a levegőbe, és zuhantak a házakra. Rengeteg olaj folyt a helyi Chaudière folyóba is.

photo_camera Fotó: Reuters / Surete du Quebec

A Montreal Maine & Atlantic mozdonyának nem volt vezetője, a társaság szerint ennek ellenére nem történt mulasztás. A társaság szerint a mozdonyvezető rögzítette a vonatot, de az meghibásodhatott, ezért engedett el az összes fék.

Szemtanúk szerint a vonat teljes sebességgel csapódott be egy bárba, aminek a terasza tele volt emberekkel.

photo_camera Fotó: Reuters / Mathieu Belanger

(MTI, Hamilton Spectator)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.