KDNP: A melegházasság a természettörvény felrúgása

2013 július 8., hétfő 9:50

A házasság férfi és nő hosszú távú elköteleződése, amelynek célja a személyiség teljességének megélésén túl a gyermekvállalás lehetősége – írja a KDNP. Ez a hagyományos együttélési forma az emberiség társadalommá szerveződésének kezdeteitől fennáll, a történelem folyamán a jog intézményesítette és nevesítette a házasságot mint a család alapját – írja a KDNP.

További cikkek a szombati Budapest Pride-ról

A jogállam fejlődésével a polgári házasságkötés valóban néhány száz éves múltra tekint vissza, mint azt Ulrike Lunacek állítja, de lényegét tekintve semmit nem változott a több ezer év alatt: ugyanúgy egy férfi és egy nő szabad elhatározásán alapul

– állítja a kormánypárt. A KDNP szerint az azonos neműek házasságkötése nem a jogfejlődés, a haladás egy lépését jelentené, hanem a természettörvény felrúgását.

A KDNP továbbra is fontosnak tartja, hogy a szexuális kisebbségek jogai biztosítva legyenek, és a magánéletüket saját elképzelésük szerint élhessék, de kiáll amellett, hogy „a házasság csak férfi és nő viszonylatában létezhet”.

4000 éves tradíció

Ulrike Lunacek, az EP LMBT Intergroupjának tagja a szombati Budapest Pride-ot záró pikniken elmondott beszédében a legfontosabb európai értékek közé sorolta az egyenlőséget és a diszkriminációellenességet. A politikus a Népszabadságnak azt mondta, Orbán Viktor téved a házasság megfogalmazásával kapcsolatban, mert a házasság intézményének ma ismert formája csak jó 200 éve, az ipari társadalmak kialakulása óta ismert.

Ulrike Lunacek ezzel a magyar kormányfőnek a múlt keddi strasbourgi EP-vitában elmondott szavaira reagált, amikor Orbán azt mondta, hogy a magyar alkotmány egyértelmű szabályozást tartalmaz, ami szerint:

A házasság és a család azt jelenti, hogy férfi és nő, és mindegyikből egy, egy férfi, egy nő.

A magyar alaptörvény senkit nem bánt, ez a megfogalmazás senki ellen nem irányul, ez ugyanis egy 4000 éves tradíció védelme – mondta.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt