https://444.hu/assets/sites/2/horn-gyula-temetése-5.jpg

Eltemették Horn Gyulát

POLITIKA
2013 július 08., 08:15
  • Horn Gyula temetésén mindenki ott volt, aki számít, és az is, aki nem.
  • A volt miniszetelnököt a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben temették el.
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Horn Gyula összehozta a nagykoalíciót: mindenki, de tényleg, mindenki ott volt ma délelőtt a temetésén a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Állami és katonai tiszteletadással, a családtagok, hozzátartozók, politikustársak és külföldi vendégek társaságában búcsúztak tőle.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Tudósítónk, Magyari Péter mondta el, hogy mi volt az ülésrend (jobbról balra): Áder János, Orbán Viktor, Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Katona Béla, Mesterházy Attila, Martin Schulz, Dietrich Genscher, Erdő Péter, Sólyom László, Schmitt Pál.

photo_camera Fotó: Beliczay László / MTI

A rendszerváltás utáni harmadik miniszterelnök hat év kórházi ápolás után június 19-én hunyt el. Július 5-én lett volna 81 éves.

photo_camera A koporsó ráhelyezése a ravatalra
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Van, aki szerint ő volt eddig a legjobb miniszterelnök (a Demokratikus Koalíció közteret is elnevezne róla), sokan úgy gondolják, hogy új irányt adott a történéseknek, mások a vitatott 56-os szerepére, a pubikámozásra vagy az eltűnt diplomájára emlékeznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.