Tanú #9 szerint Prisztás annyira nem is volt gazdag

Egyéb
2013 július 08., 18:59

Tanú #9 saját bevallása szerint Prisztás József legkozelebbi barátja, esetenként üzlettársa volt. A közös ügyeikről nem beszélt, ahogy Prisztás József maffiózói munkásságáról sem, mert "halottakról jót vagy semmit". Ami ugye egy félreértés, mert halottakról jól vagy semmit (De mortuis nil, nisi bene!). De ez mindegy. Tanú #9-et P. Tamás perében hallgatták meg.

Prisztás vagyonáról azt mondta, hogy az nem volt egymilliárd forint, mert az akkoriban (1996-ban) tízmillió dollár lett volna (inkább csak hat és apró, mert 1996-ban már kb. 150 forint volt egy dollár), és "annyi pénze Magyarországon senkinek sem volt". Szerinte Prisztásnak 150-200 millió forintnyi ingatlanvagyona lehetett.

Tanú #9 vitába keveredett vádlott #3-mal, aki többször elsírta magát a tárgyaláson. Például Prisztás halálának említésekor is, de akkor tanú #9 arra kezdett utalgatni, hogy vádlott #3-nak igenis köze lehet a gyilkossághoz. Ez hangzott el:

– Tudod, mikor kellett volna összezuhannod?
– Tudom.

Beszélt Lakatos "Kisbandi" Andrásról, az alvilág bankáráról, de csak olyanokat mondott, amit eddig is tudtunk. Kisbandi nagy kártyás, biliárdos (mármint biliárdjátékos, nem pedig szupergazdag) volt, aki, hogy hogynem, általában nem írt szerződést a kölcsönügyleteiről.

Róla kiderült, hogy pár hónapja a rendőrség igazoltatta. De nem fogták el, mert akkor éppen nem volt ellene elfogatóparancs.

Via MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.