Miért beszél sírva az agymosásról Dustin Hoffman az interneten?

2013 július 9., kedd 18:23

Olvasóink jó része biztos találkozott ma a Facebook-falán a videóval, amelyben Dustin Hoffman a női szépségideálról beszél. De mi ez az egész?

dustin

Az interjú 2012-ben készült, és most a Mary Sue nevű lánygeek-oldal posztja után kapta fel az internet. Hoffman arról mesél, milyen volt az 1982-es Aranyoskám című film forgatása, melyben egy munaknéküli színész nőnek öltözik, hogy megkapjon egy szerepet.

Hoffman elmeséli, hogy amikor először meglátta magát nőnek sminkelve, elégedett volt azzal, hogy tényleg úgy néz ki, mint egy nő, de nem találta elég vonzónak magát. Jó nő akart lenni. Ezért megkérte a sminkeseket, valahogy csináljanak belőle jobbat. Ekkor felvilágosították, hogy ennél jobb nem fog menni. Hoffman számára ez volt a felismerés pillanata.

Hazament, és elsírta magát. Elmondta feleségének, hogy rájött, eddig agymosás hatása alatt volt. Eddig minden nőt olyan elvárások alapján ítélt meg, amelyekre nevelték, és egy bulin soha nem ment volna oda beszélgetni egy olyan nőhöz, amilyen ő ebben a filmben. Ekkor jött rá, hogy rengeteg érdekes embert azért nem ismert meg, mert nem felelnek meg az elképzelt szépségideálnak.

Persze leírhatom ezt akárhogy, egészen biztosan nem lesz olyan, mintha meghallgatjuk magát Hoffmant erről beszélni:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt