Miért beszél sírva az agymosásról Dustin Hoffman az interneten?

FILM
2013 július 09., 18:23

Olvasóink jó része biztos találkozott ma a Facebook-falán a videóval, amelyben Dustin Hoffman a női szépségideálról beszél. De mi ez az egész?

dustin

Az interjú 2012-ben készült, és most a Mary Sue nevű lánygeek-oldal posztja után kapta fel az internet. Hoffman arról mesél, milyen volt az 1982-es Aranyoskám című film forgatása, melyben egy munaknéküli színész nőnek öltözik, hogy megkapjon egy szerepet.

Hoffman elmeséli, hogy amikor először meglátta magát nőnek sminkelve, elégedett volt azzal, hogy tényleg úgy néz ki, mint egy nő, de nem találta elég vonzónak magát. Jó nő akart lenni. Ezért megkérte a sminkeseket, valahogy csináljanak belőle jobbat. Ekkor felvilágosították, hogy ennél jobb nem fog menni. Hoffman számára ez volt a felismerés pillanata.

Hazament, és elsírta magát. Elmondta feleségének, hogy rájött, eddig agymosás hatása alatt volt. Eddig minden nőt olyan elvárások alapján ítélt meg, amelyekre nevelték, és egy bulin soha nem ment volna oda beszélgetni egy olyan nőhöz, amilyen ő ebben a filmben. Ekkor jött rá, hogy rengeteg érdekes embert azért nem ismert meg, mert nem felelnek meg az elképzelt szépségideálnak.

Persze leírhatom ezt akárhogy, egészen biztosan nem lesz olyan, mintha meghallgatjuk magát Hoffmant erről beszélni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.