El-Baradei mégsem lett Egyiptom miniszterelnöke

külföld
2013 július 10., 13:09

Az ideiglenes elnök ideiglenes alelnökének nevezte ki az ún. polgári ellenzék vezetőjét. Ez még annál is lényegtelenebb posztnak tűnik, mint aminek hangzik. A miniszterelnök egy közgazdász, Hazem el-Beblavi lett, akiről a Guardian azt írja, hogy nemzetközileg ismert ellenzéki vezető.

Beblavi Mubarak bukása után négy és fél hónapig pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes volt, a koptok elleni erőszak miatt mondott le. A forradalom előtt 12 évig az egyiptomi Export és Fejlesztési Bank igazgatója volt, aztán az ENSZ Nyugat-Ázsiai Gazdasági és Szociális Bizottságát vezette. A forradalom után pedig a szociáldemokrata pártot, amit ő is alapított.

Via Guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.