Kigyulladt Párizs egyik legszebb szállodája

baleset
2013 július 10., 07:44

Keddről szerdára virradó éjszaka leégett Párizs egyik legelőkelőbb és legszebb szállodája, a Hotel Lambert teteje. A 2007 óta Katar tulajdonában lévő szálloda egy 17. századi palotában van, amit az a Luis Le Vau tervezett, aki a versailles-i palotát is.

A tűzről videó is készült, amit csak linkelni tudok.

A Huffington Post francia oldalának beszámolója szerint a tüzet szerda reggel fél nyolcra sikerült megfékezni. A tűz a felújítás miatt üres padláson keletkezett. A tűz, bár sokáig veszélyes volt a helyzet, végül nem terjedt át a szomszédos épületekre.

A tűz gyorsan terjedt, mert az épület a felújítás miatt ki van ürítve. A mentés nagyon nehéz volt, mert a szerkezet nagyon kényes

mondta a tűzoltók parancsnoka, Pascal Le Testu alezredes. A tűz nagyban károsította az épület szerkezetét és több művészi alkotás is megsemmisülhetett. A károkat még nem mérték fel.

Via Le Huffington Post

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.