Fényfestés miatt nyomoznak a német rendőrök

külföld
2013 július 11., 19:29

A német fényművész Oliver Bienkowski hétfő éjjel az "United Stasi of America" szavakat és az illegális letöltések koronázott királyának, Kim Dotcomnak az arcát vetítette Berlinben az amerikai nagykövetség falára.

Most pedig úgy néz ki, a törvény előtt kell felelnie mindezért, mivel a gyanú szerint megsértette becsületében egy másik ország intézményét. Bienkowski ügyvédje egyáltalán nem biztos abban, hogy a fénnyel festésre megáll a vád, mivel a kép amerikai területen, a követség falán volt, azaz ott a német jog nem érvényes.

photo_camera Oliver Bienkowski, Caveman Guerilla Marketing Agentur GmbH/Handout via Reuters

Az Egyesült Államok követségének szóvivője közölte, hogy ők nem terveznek vádat emelni a művész ellen. A német rendőrség viszont mindettől függetlenül nyomoz. Az egész akció amúgy harminc másodpercig tartott, és csak másnap a Youtube-on terjedt el, hogy egyáltalán történt ilyesmi. (via rt.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.