Kerényi Imre június óta sokkal többet keres

kerenyi

Kerényi miniszterelnöki megbízottként a „tudatos nemzeti gondolkodás megalapozásáért” felel. 2011 májusában, amikor kinevezték, még havi 375 ezer forintot, a múlt hónap óta viszont már 600 ezer forintot keres, emellé jár telefont és egy VW Passot is – derül ki Semjén Zsolt Lamperth Mónikának címzett válaszából (pdf). A kérdés az volt, hogy mennyit keresnek a miniszterelnöki megbízottak.

A legtöbb pénzt egyébként Fellegi Tamás korábbi fejlesztési miniszter kapja, havi 2 150 000 forintot „USA-ban létesítendő alapítványi státusszal bíró gazdasági társaság jogi, pénzügyi és szervezeti előkészítéséhez kapcsolódó feladatokért”.

Szőcs Géza korábbi kulturális államtitkár havi 992 200 forint kap kulturális főtanácsadóként, hozzá egy Nokia E52-est és egy Audi A6-ost. A társadalmi felzárkóztatásért felelős Hegedűs Zsuzsanna is kb. ennyit keres, és még mindig Audi A6-ossal (és sofőrrel) zárkóztatja fel a szegényeket.

(Index)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.