Was halten Sie von der ungarischen trafikmutyiról denken?

POLITIKA
2013 július 11., 18:43
comments 1

Lementél a Balaton Soundra és nagyon bírod a szeletelést, de néha szeretnél néha valami tényleg fontosról beszélgetni? A külföldiek nagyon jófejek, de sajnos nem értenek magyarul. Akkor viszont hogyan magyarázd el nekik, miért olyan fontos a trafikmutyi? Hogy akarod megkérdezni, hogy szerintük diktátor-e Orbán VIktor?

Csináltunk egy kis kéziszótárat, amivel bármelyik bekatizott külfölditől meg tudod kérdezni az igazán fontos dolgokat is. A cikk elkészülésében a Google egyik kevésbé ismert szolgáltatása, a Translate segített. Érdemes vele felolvastatni a mondatokat is, ha meg akarjuk tudni, mit hogyan kell kiejteni.

tumblr_lz7voq9Qi01qjk64xo1_500

Mit gondolsz a magyar trafikmutyiról?

Német: Was halten Sie von der ungarischen trafikmutyiról denken?

Angol: What do you think of the Hungarian trafikmutyiról?

Francia: Que pensez-vous de la trafikmutyiról hongrois?

Orosz: Что вы думаете венгерского trafikmutyiról?

Japán: あなたは、ハンガリーtrafikmutyirólをどう思いますか?

tumblr_lyjcorpRDo1qcaj9no1_500

Mi a véleményed arról, hogy a velejéig romlott Orbán-rezsim leépíti a demokrácia fékeit és ellensúlyait, és lebontja a köztársaság alapjait?

Angol: What do you think about that rotten to Orbán's regime is phasing ellensúlyait brakes and breaks down the foundations of democracy and a republic?

Német: Was wissen Sie über die faulen zu Orbáns Regime Phasing ellensúlyait Bremsen und bricht die Grundlagen der Demokratie und einer Republik denken?

Francia: Que pensez-vous de ce pourri au régime d'Orbán se retire progressivement des freins et des pauses ellensúlyait les fondements de la démocratie et une république?

Orosz: Что вы думаете об этом прогнивший режим Орбана сейчас постепенно ellensúlyait тормозов и разрушает основы демократии и республики?

Japán: あなたはそれがオルバン政権に腐った民主主義と共和国の基盤ダウンellensúlyaitブレーキと休憩を廃止さについてどう思いますか?

tumblr_m7353ibDQ51rwoif0o1_500

Mi a véleményed arról, hogy Orbán Viktor Simicska Lajossal és a volt kollégiumi szobatársaival együtt orosz típusú oligarchikus rendszert épít ki, amivel foglyul ejti az államot?

Angol: What do you think about that Simicska Lajos Orban and former college roommates with Russian oligarchic type of system builds, which is capturing the state?

Német: Was wissen Sie über diese Simicska Lajos Orban und ehemalige College-Mitbewohner denken mit russischen Oligarchen Art von System-Builds, die Erfassung der Zustand?

Francia: Que pensez-vous de ce que Simicska Lajos Orban et anciens colocataires de collège de type oligarchique russe des builds du système, qui consiste à capturer l'état?

Orosz: Что вы думаете об этом Simicska Лайош Орбан и бывших соседей колледжа с русской олигархической тип системы сборки, которая захватывает государство?

Japán: あなたは、状態をキャプチャしているシステムのビルド、ロシアの寡頭政治タイプSimicskaラヨシュオルバンと旧大学のルームメイトそのことについてどう思いますか?

tumblr_ltlkx0yDiH1qfdzwzo1_500

Szerinted is csak a baloldali hazugsággyár ijesztget a demokrácia leépítésével, hogy ezzel elterelje a figyelmet arról, hogy a kormány jelentősen csökkentette a rezsit?

Angol: Do you think it just left lying scare factory downsizing of democracy, in order to divert attention from the government has significantly reduced the rent?

Német: Glauben Sie, dass es nur liegen gelassen scare Fabrik Downsizing der Demokratie, um die Aufmerksamkeit von der Regierung abzulenken hat sich die Miete reduziert?

Francia: Pensez-vous qu'il vient de quitter couché peur réduction des effectifs de l'usine de la démocratie, afin de détourner l'attention du gouvernement a considérablement réduit le loyer?

Orosz: Как вы думаете, он просто остался лежать напугать заводе сокращение демократии, для того, чтобы отвлечь внимание от правительство значительно сократило арендную плату?

Japán: あなたはそれだけで大幅に家賃を減少している政府から注意をそらすために、民主主義の恐怖工場の小型化を横たわって左だと思いますか?

tumblr_mcuzinRmXI1rjn8jjo1_500

Szerinted pontosan mekkora rezsicsökkentés lenne ideális, hogy leverjük a multinacionális cégek extraprofitját?

Angol: Think exactly how much overhead reduction would be ideal to beat the multinationals extraprofitját?

Német: Denken Sie genau, wie viel Aufwand Reduktion wäre ideal, um die Multis extraprofitját schlagen?

Francia: Pensez exactement combien de réduction des frais généraux serait idéal pour combattre la extraprofitját des multinationales?

Orosz: Подумайте, сколько именно сокращение накладных бы идеально, чтобы бить extraprofitját транснациональных корпораций?

Japán: オーバーヘッド削減が多国籍企業のextraprofitjátビートに理想的である正確にどのくらいと思いますか?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.