Holnaptól dolgozunk a saját pénzünkért

gazdaság
2013 július 15., 07:57

Magyarországon július 16. az adószabadság napja. Ez egy szemléletes adat az adórendszer leírására. Magyarországon egy éven belül január elsejétől a holnapi napig csak azért dolgozunk, hogy kifizessük az adókat és a járulékokat. Amit viszont ezután keresünk, az nagyjából a miénk.

Összehasonlításképpen:

  • Az EU-ban a leghamarabb Cipruson van az adószabadság napja, ők csak március 14-ig dolgoznak az államnak.
  • Áprilistól van jó élet Máltán és Írországban.
  • A 27 EU-s országból 14-ben van júniusban, vagyis az év felénél ez a nap. (A felmérésbe még nem számolták bele Horvátországot.)
  • Magyarország 27-ből a 24.
  • Mögöttünk csak Ausztria, Franciaország és Belgium van.
  • A belgák csak augusztus 8-ra végeznek az adók kifizetésével.

Tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt egy kisebb csoport megünnepelte az Adófizetők Napját, melynek egyik szervezője Kürti Gábor volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.