Ki van fordulva a világ magából

bulvár
2013 július 15., 11:46

Ha csak mesélik, hogy ez a hír megjelent az MTI-ben, nem hiszem el. De láttam, és most megosztom mindenkivel.

Jelképes polgármester egy négyéves kisfiú Amerikában

  • Egy éve tölti be a négyéves Robert Tufts Dorset egy minnesotai falu polgármesteri tisztségét.
  • Ugyan a megbízatás szimbolikus, a kisfiú az újraválasztásért kampányol.

A kis Bobbyt hároméves korában választották a 22 lakosú település első emberének. Közben egy évvel idősebb lett, és reménykedik, hogy újra elnyeri a választók bizalmát.

Arra a kérdésre, hogy miért szeretné továbbra is vezetni a falut, azt válaszolta: "Mert jól végzem a dolgom!" Bobby hobbija a kutyasimogatás, a horgászás és a fagylaltevés, kedvence az eper és a csokoládé.

A korai politikusi pálya édesanyja ötlete volt, aki éttermét szerette volna vele népszerűsíteni. Hogy vendégeket csalogasson a fogadóba, „Válaszd Robert Turfot polgármesternek!” felirattal plakátokat nyomtatott. Nemcsak a fiúcska bájos babaarca, hanem a falu politikai viszonyai is kedveznek Bobby karrierjének. Dorsetnek nincs saját, hivatalos önkormányzata, hiszen faluja egy nagyobb településcsoport része. Viszont minden augusztus első vasárnapján, a falunapon kisorsolják, ki töltse be egy évig a jelképes vezetői tisztséget. Bármely lakos felírhatja egy cédulára jelöltje nevét és egy dollár kíséretében bedobhatja az e célra kijelölt kalapba. „Egydolláros bankjegy nélkül a szavazat érvénytelen” – olvasható a falu honlapján. Akit kihúznak a kalapból, az lesz a polgármester.

„Volt már olyan lány, aki a kutyájáért kampányolt. Én a kakasomat szerettem volna megválasztatni, de alulmaradt egy másik kutyával szemben” – mesélte Kathleen Schmidt, a helyi vegyesbolt tulajdonosa. A választás igazi turistacsalogató lett: a 22 dorseti lakos mellett évente több százan kíváncsiak, ki lesz a kalapból kihúzott győztes.

A kis Bobby láthatóan tudja, mivel jár a tisztség. „Ő nyitotta meg a horgászszezont, nagyon szeret az étteremben emberekkel találkozni, üdvözölni őket. Nagyot köszön mindenkinek, elszántan harcol az újraválasztásért. A többség pedig az ő oldalán áll, mert annyira cuki” – mondta Schmidt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.