Több ezer kisbolt mehet tönkre a trafiktörvény miatt

gazdaság
2013 július 16., 13:35

Az Opten céginformációs adatbázis közleménye szerint a cigaretta mellett mást is áruló kisboltok jövedelmezősége olyan alacsony, hogy már kismértékű forgalomkiesés is veszteségessé teheti őket.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a kiskereskedelmi cégek száma, ez idén is így fog maradni a trafikok nyitása miatt, de jövőre jöhet a visszaesés.

Most 19 759 kiskereskedelmi cég működik az országban, ez 1200-zal több, mint tavaly. Az Opten folyamatosan vizsgálja az adott időszakban alapított és megszűnt vállalkozások számát. A kettő viszonya - a CFI index - idén 25 százalék, tavaly még csak éppen a fele volt. Az előrejelzések szerint a fővárost érinti legkevésbé a változás - mindössze 17 százalékos CFI indexszel.

Egyenként megnézve a kiskereskedelmi vállalatok pénzügyeit, az látszott, hogy a még rendesen működő cégeknek több mint 40 százaléka veszteséges. Számukra egy minimális forgalomcsökkenés is az üzlet bezárásával járhat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.