Másfél éve nem volt ilyen népszerű a Fidesz, Orbán Viktort egyre többen szeretik, és sokak szerint jó irányba mennek a dolgok

POLITIKA
2013 július 17., 18:30

A Medián legfrissebb kutatása szerint több mint másfél év után ismét 30 százalékra emelkedett a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül, míg a többi párt nem tudta növelni szavazóbázisát a nyári parlamenti idény végére.

A választópolgárok 35 százaléka nem támogat egyetlen pártot sem, a májusban mért 50 százalékról pedig 45 százalékra süllyedt a magukat biztosan szavazóknak mondók aránya. A biztosan szavazók körében továbbra is meghatározó a Fidesz fölénye: a kormánypárt a szavazatok 46 százalékára számíthatna, míg az MSZP 20 százalékot, a Jobbik 14 százalékot, az Együtt-PM pedig 12 százalékot kapna. A felmérés alapján az LMP és a DK egyaránt 3-3 százalékos támogatottsággal szorulna ki a parlamentből.

A Medián kutatása szerint egy év alatt 18 százalékról 30 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy érzik, az országban jó irányba mennek a dolgok, és két év után először haladja meg az egyharmadot azok aránya, akik elégedettek a kormány teljesítményével.

A felmerés ismertetésében írnak arról is, hogy a miniszterelnök népszerűsége két éve most a legmagasabb, ugyanis 39 százalék azok aránya, akik Orbán Viktort szívesen látják fontos politikai szerepben. Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy a választók abszolút többsége, 52 százalék azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás következne be. A Medián szerint azonban ezen csoport erősen megosztott, 40 százalékuk Bajnai Gordont, 32 százalékuk pedig Mesterházy Attilát látja erre alkalmasnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.