Megölte egy drón az al-Kaida második emberét

Terrorizmus
2013 július 17., 04:26

A terrorszervezet megerősítette, hogy meghalt a második számú vezetője, a szaúd-arábiai Szaid as-Sehri. A férfi haláláról a jemeni hatóságok már korábban beszámoltak, de a most közöltek szerint a férfival egy amerikai drón végzett. Sehri guantanamói fogolyból vált az al-Kaida Arab-félszigeten tevékenykedő, legveszélyesebb szárnyaként ismert csoportja, az AQPA erős emberévé. A jemeni központú szervezet a szaúdi és a jemeni szárny összeolvadásából jött létre. Az USA gyakran támadja drónokkal a helyi célpontokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.