Több mint tízezer embert érint a csütörtöki kitelepítés Székesfehérváron

vidék
2013 július 17., 16:44

A szerda délelőtt a Rákóczi úti Mancz János óvodában talált 100 kilogrammos tüzérségi lövedék miatt kellett elrendelni. Magyarországon lakott területeken ritkán találnak ekkora bombát.

A tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést kellett elrendelni csütörtök 8 óra 30 perctől. Szintén a szakemberek tanácsára a robbanótest 50 méteres körzetében a gázszolgáltatás is szünetelni fog. A lezárás után a területre senki sem mehet be, még a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművek sem. Az érintett területen folyamatos rendőri biztosítás lesz.

A Rákóczi úti idősek otthonából szerda délután megkezdődött a fekvőbetegek átszállítása Csákvárra. Az érintett területen élők számára ideiglenes tartózkodási helyként a Vízivárosi és a Hétvezér Általános Iskolát, valamint a József Attila Kollégiumot jelölték ki. Szükség esetén további intézményeket nyitnak ki.

Kollár Levente, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság védelmi tisztje hangsúlyozta, hogy a robbanószerkezet jelenleg semmilyen veszélyt nem jelent a lakosságra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.