Láthatatlanná tévő ruhával a cápatámadások ellen

ÁLLAT
2013 július 18., 08:08
comments 4

Láthatatlanná tévő ruhát felesztett ki egy ausztrál cég.

Állat, mint a Harry Potterben, ugye???

Majdnem. Az öltözet ugyanis csak cápák számára láthatatlan, és főleg szörfösök veszik hasznát. Például Nyugat-Ausztrália partjainál, ahol öt halálos cápatámadás is történt az elmúlt egy évben. Ezzel ez lett a világ egyik legveszélyesebb partszakasza, legalábbis cápaszempontból.

photo_camera MTI/EPA/Tim Clarke

A Shark Attack Mitigation Systems (SAMS) két évig fejlesztette a ruhát, melynek koncepciója arra épül, hogy a cápák színvakok, ezért nem veszik észre. A cég eddigi tesztjei szerint a cápák nem haraptak rá az ilyen anyaggal bevont tárgyra.

Igaz, eddig emberen még nem tesztelték, és csak tigriscápák voltak az alanyok. Hamarosan kipróbáják nagy fehér cápával is.

A ruha nem olcsó, 495 dollár, vagyis 110 ezer forint, de lehet, hogy jobb, mint egy cápatámadás. Már ha valaki ilyen helyeken szeretne fürödni, vagy búvárkodni.

via guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.