Mi folyik Moszkvában?

Egyéb
2013 július 18., 07:51

Élőben a helyszínről:

Ma reggel óta dübörög a G20 munkaügyi Summit in post communist Russia's capital, ahol the employment bosses of the világ legerősebb gazdaságai keverik a kártyát to bring down unemployment. A helyzet különösen bad for young people. Csak Európában 5.5 millió fiatal have no munka. Próbálunk kapcsolatba lépni Andor Lászlóval, aki az EU-t képviseli a moszkvai csúcson (háttal ül nekünk, most figyeli, hogy mit mondanak mások) to see what plans he got a fiatalok helyzetének fellendítésére.

g20_moscow

  • A G20 a világ 19 jelentős gazdaságát és az Európai Uniót tömöríti, akik együtt a világ teljes termelésének és a nemzetközi kereskedelemnek több mint 80 százalékát képviselik.
  • Globális gazdasági kérdésekben próbál együttműködést létrehozni a tagok között. Ez néha sikerül is.
  • Most a munkaügyi miniszterek ülnek össze, hogy kitalálják, mit csináljanak a G20 országaiban élő 93 millió munkanélkülivel.
  • Spanyolországban és Dél-Afrikában pl. minden negyedik munkaképes munka nélkül marad.
  • Németországot és Japánt leszámítva az ifjúsági munkanélküliség mindenhol meghaladja az átlag kétszeresét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.