Kegyelmet kapott és szabadon távozhatott a megerőszakolása után letartóztatott norvég nő Dubaiban

bűnügy
2013 július 22., 11:07

A 24 éves Marte Deborah Dalelvet egy dubaji szállodában erőszakolták meg, majd miután kihívta a rendőrséget, őt tartóztatták le, és ítélték 16 hónap börtönre házasságon kívüli szexuális kapcsolatért, hamis tanúzásért és alkoholfogyasztásért.

A történet hatalmas vihart kavart, és jól láthatóvá tette azt az éles különbséget, ami az olajállam nyugatbarátnak szánt imidzse és a törvényei között feszül.

A dubaji hatóságok nem kommentálták a lépést, azt sem tudni, hogy a döntésnek köze van-e ahhoz, hogy a ramadán idején amúgy is sokaknak szoktak megkegyelmezni. Az biztos, hogy az ügy sokat ártott Dubaj megítélésének, mivel Dalelv egy helyi norvég templomban keresett menedéket az ítélet után, és sorra adta az interjúkat.

Azt sem tudni, hogy mi lesz Dalelv 33 éves szudáni támadójának sorsa, akit 13 hónapra ítéltek alkoholfogyasztásért és házasságon kívüli szexért.

Dalelv megköszönte azoknak a civil szervezeteknek a segítségét, akik kiálltak mellette és segítették a bujkálását is. A nő visszakapta az útlevelét is, és hamarosan elhagyja az országot. (via HuffPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.