Kétszázzal repesztő versenyfűnyírót épített a Honda

A világ leggyorsabb fűnyíróját rakta össze a japán cég, a modell 130 mérföldre, azaz 209 km/h-ra is fel tud gyorsulni.

A korábbi rekordot Bobby Cleveland és a Gold Eagle nevű fűnyírója tartotta, még 2010-ből, azzal 95 mérfölddel lehetett száguldozni.

A Honda alapnak az egyik legklasszikusabb modelljét választotta, a HF2620-as fűnyírót, és annak a teljesítményét turbózták fel egy 1000 köbcentis motorral, a VTR Firestormmal. Jelentősen könnyítettek a fűnyíró súlyán is, 140 kilós lett a versenyverzió.

A gép négy másodperc alatt gyorsul fel százra, de iszonyatosan hangos, 130 decibeles zajt csinál, ezért csak megfelelő védőfelszereléssel lehet használni.

A Honda készített egy erős promóvideót is, amin Gordon "Flash" Shedden skót autóversenyző ül rá a nyíróra. Amúgy nyírás közben azért jóval lassabb a gép, csak 24 km/h-val halad, ha füvet is kell kaszálnia. De ez is a duplája a leggyorsabb kereskedelmi forgalomban kapható Honda fűnyírónak. Arról egyelőre semmit nem tudni, hogy a Honda mit tervez ezzel a modellel, kapható lesz-e egyáltalán valaha. (via JapanDailyNews)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.